Live vanuit de provincie :: de nieuwe plaat van Arcade Fire

Op 2 augustus is hij er: de nieuwe plaat van Arcade Fire. Het werkstuk zal The Suburbs heten en u mag zich aan een combinatie van indierock en electronica verwachten.

Vorige week werd er wat geheimzinnig middels een postkaart op de Arcade Fire-website een nieuwe single aangekondigd die as we speak reeds te koop is. De 7” heet The Suburbs/Month Of May en bevat twee songs die ook op het nakende album zullen staan. En als het snel gaat mag het meteen heel snel: er is nu zelfs een officiële release-datum voor de derde plaat bekendgemaakt, 2 augustus.

The Suburbs zal die plaat dus heten en daarmee verwijzen Will en Win Butler naar hun roots in Houston, Californië. De plaat gaat over hoe het is om groot te worden in een provinciestadje ver verwijderd van de ‘echte wereld’, en de vervreemding die daarmee gepaard gaat.

De Butlers verwijzen in één adem ook naar invloeden als Bob Dylan of Joe Strummer die ook ‘in de provincie’ opgroeiden en dat juk nooit van zich af hebben gegooid, vanuit een soort trots. “Talking about an experience and not make-believe is what we’re doing on The Suburbs”, aldus nog Will Butler.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − 4 =