ENOLA VI.BE: Marble Sounds

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Marble Sounds.

Als kind hebben we veel gespeeld met de knikkers, en daar in het ouderlijke West-Vlaanderen heetten die welluidend “marbles”. Met het tikkend geluid dat zo over de speelplaats weerklonk, heeft de muziek van Marble Sounds echter niets te maken, maar een videoclip met knikkerende kinderen op zijn Sigur Rós’ zou de groep best wel recht doen. Ergens tussen het zweverige van de IJslanders en de droompop van Kyte bezet Marble Sounds immers een fraai lapje grond waar het aangenaam vertoeven is. De banjo van “They Can’t Take This Away” zorgt samen met sfeervolle pianotoetsen en belletjes voor een Sufjan Stevensachtig liedje, maar het is de etherische pop van “Good Occasions” dat helemaal indruk maakt: postrock die de weg terug naar de song heeft gevonden en drie minuten pure bliss. Dit jaar mocht de groep nog samen met goed volk als The Dodo’s en Devendra Banhart op een compilatie figureren. Geloof ons dus vrij als we zeggen dat deze groep het nog ver zal schoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 − 3 =