Team William goes NY

Dat Team William al langer talk of the town is, wisten we al, maar nu ze geselecteerd zijn voor de CMJ Music Marathon in New York brengen ze dat wel even tot een nieuwe level. Niet alleen België heeft Team William in de armen gesloten, maar ook het buitenland werpt liefdevolle blikken naar de Gentse youngsters. Na de selectie voor internationale showcases als de Canadian Music Week in Toronto en Go North in Inverness, wisten ze nu dus ook het selectiecomité van de CMJ Music Marathon in the big apple te overtuigen met hun aanstekelijke indiepop.

Na 2 many dj’s in 2006 mag nu dus ook Team William op het vliegtuig richting NY stappen in oktober. De CMJ Music Marathon in New York is nu al sinds 1980 dé jaarlijkse ontdekkingstocht voor muziekliefhebbers en place to be voor de grootsten uit de muziekindustrie om opkomende artiesten te strikken. Met namen als U2, REM, Nirvana, Arcade Fire, Feist, the Killers, Red Hot Chili Peppers, Counting Crows, Hot Hot Heat en Foo Fighters op de voorgaande edities doet CMJ Music Marathon zijn naam als topje van de showcasefestivalijsberg alle eer aan. Kan tellen als springplank voor de indiepoppers van Team William!

Dit jaar op de affiche van de 29ste editie van de CMJ Music Marathon onder andere ook Patrick Watson, Saul Williams, Alex Gopher en Broadcast . Wie 495 dollar neerlegt kan met zijn Marathon Badge tussen 20 en 24 oktober op 75 verschillende locaties in New York maar liefst 1200 artiesten aan het werk zien tussen 120 000 toeschouwers van over de hele wereld. Driewerf hoera voor het studentenschap, want wie zich tijdig registreert krijgt weer eens korting!

Met de release van hun eerste album in mei stonden ze nog op de rand van de doorbraak, maar sinds hun doortocht in sneltreinvaart op Pukkelpop deze zomer kan het Team van manusje-van-alles Floris De Decker zich officieel tot de high society van de Belgische scene rekenen. Wie even een snelle blik werpt op de agenda op hun myspace kan dat alleen maar beamen. You have my heart, okay? Is goed!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × twee =