Tweede langspeler voor Fuck Buttons in oktober

Haal uw oordoppen al maar boven, want de Britse geluidsterroristen van Fuck Buttons presenteren een nieuw album. De tweede langspeler al na debuutplaat Street Horrrsing uit 2008 zal op 12 oktober in de winkelrekken liggen onder de naam Tarot Sport. Iets meer dance en iets minder death deze keer, te danken aan de invloeden van DJ/Remixer Andrew Weatherall, wat alvast te horen is op de meer dan tien minuten durende eerste single Surf Solar.

Anderhalf jaar na het positief onthaalde debuutalbum Street Horrrsing, komt de experimentele tandem van Fuck Buttons dus met een opvolger. Het zeven nummers tellende Tarot Sport zou naar verluidt nog steeds dat typische Fuck Buttons geluid bevatten, maar toegankelijker zijn dan zijn voorganger. Dat laatste kon wel eens te wijten zijn aan de invloed van DJ/Remixer Andrew Weatherall, die eerder al onder meer Björk, Manic Street Preachers, New Order en My Bloody Valentine onder handen nam en als multitasker zelf actief is in Two Lone Swordsmen. Benjamin John Power, die ene Fuck Button, beschreef het album als volgt: “I think it sounds a lot thicker than our previous work—our brains kind of went into meltdown.” Dat belooft!

Wie zijn ingewanden eens door elkaar gerammeld wil hebben en brutale en psychedelische composities en gitaren vermengd wil zien met elektronische klanken wendt zich best op 16 oktober naar de Botanique in Brussel, om de chaotische maar mindblowing noise en drone van Fuck Buttons eens live te ervaren. Even terzijde: houd de jaarlijstjes maar in de gaten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + twee =