Nirvana’s Bleach viert 20e verjaardag

Trek de houthakkershemden uit kast, we gaan nl. weer allemaal aan de grunge. Genoeg geweest met al die happy popliedjes. Het is crisis potverdoem en geen band die zich er iets van lijkt aan te trekken. Aangezien de popcycli zich ondertussen sneller als een jaargetijde opvolgen, kan een beetje grunge revival geen kwaad.

Eén van die andere bands uit de grunge era (lees: Pearl Jam), gaat inmiddels ook al de popkant op en dan hebben we het nog niet eens over de dancemoves van Chris Cornell. Nee dan Nirvana die kunnen tenminste niet meer samen komen om hun legacy om zeep te helpen. Al wil dat niet zeggen dat je als platenmaatschappij niet meer kunt verdienen aan je grootse succes. En mevrouw Cobain heeft ook behoeftes die gefinancierd dienen te worden.

20 jaar geleden kwam Bleach uit van het toen nog erg onbekende bandje Nirvana uit Seattle. In eerste instantie verschenen er ‘maar’ 40.000 exemplaren van dit album dat in drie sessies met producer Jack Endino werd opgenomen in de winter van 88/89. Na het wereldwijde succes van Nevermind werd de plaat geremastered uitgebracht en behaalde het de platina status.

En nu wordt er 30 oktober een superdeluxe versie uitgebracht met een niet eerder op DVD (of VHS) uitgebracht concert – te weten: 9 februari 1990 in Pine Street Theatre te Portland, Oregon – als extraatje. Maar ook een booklet van 48 pagina’s met weetjes en vooral foto’s zullen in het pakket zitten. Wilt U het nog luxer (en bent U er snel bij) dan kan dat ook met een 180g white vinyl (zoals ook het origineel was) editie via Subpop.

De tracklist van Bleach:
Bleach: Deluxe Edition

 1. Blew
 2. Floyd the Barber
 3. About a Girl
 4. School
 5. Love Buzz
 6. Paper Cuts
 7. Negative Creep
 8. Scoff
 9. Swap Meet
 10. Mr. Moustache
 11. Sifting
 12. Big Cheese
 13. Downer

Live at Pine Street Theatre

 1. Intro
 2. School
 3. Floyd the Barber
 4. Dive
 5. Love Buzz
 6. Spank Thru
 7. Molly’s Lips
 8. Sappy
 9. Scoff
 10. About a Girl
 11. Been a Son
 12. Blew

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + een =