Glasvegas al klaar voor tweede plaat

Eind vorig jaar meldde NME al dat Glasvegas deze zomer aan een tweede album zou beginnen. Bassist Rab Allan vertelde toen dat enkele ‘amazing and absolutely beautiful songs’ al geschreven waren, maar nog niet klaar om live te spelen. Zanger en neef James Allan wilde enkele jaren de tijd nemen om aan de opvolger van hun debuut Glasvegas te werken, maar volgens Rab zouden ze waarschijnlijk al vroeger de studio induiken. Ondertussen zijn we halfweg zomer 2009 en zouden er al genoeg nummers geschreven moeten zijn.

Glasvegas’ meesterlijke debuutalbum werd naast 12 andere acts genomineerd voor de Mercury Prizes, maar het viertal blijft niet op hun lauweren rusten. De release van de tweede plaat is nu officieel gepland voor het voorjaar van 2010. James Allen kondigde aan dat hun ‘second child’ geboren zal worden wanneer de blaadjes weer aan de bomen groeien en de daffodils beginnen bloeien. Hoe mooi!

Na hun zomertour zal Glasvegas de studio intrekken om het nieuwe materiaal rond Kersttijd op plaat te zetten. Voor James Allan is het songschrijven een zeer ‘natuurlijke’ ervaring: “I don’t really sit down and try and write, a lot of it just comes to me quite uninvited. It’s just been things popping in my head the way it always did before, with the songs for the first album”, aldus James in een gesprek met BBC 6 Music.

Deze zomer tourt het Schotse viertal met U2 en later met Kings of Leon in Amerika. Voor de opnames van het tweede album zal Glasvegas zich ‘terugtrekken’ in Los Angeles, for some peace and quiet. Wij wensen hen veel succes, maar James & co hopen wel degelijk tot rust te komen in L.A., na een vermoeiende tour en daaropvolgende festiviteiten in thuisstad Glasgow: “On tour we used to think we’d go back home and chill out. But we’d step off the bus and party right away. Having time off and going to Glasgow was just as crazy as being on tour. We’re actually going to LA for some peace and quiet.” Die Schotten toch!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 4 =