De nieuwe Roisin Murphy zal gritty klinken

De nieuwe Roisin Murphy zal “gritty” klinken. En dan hebben we het niet over het kind dat ze binnenkort op de wereld zal zetten, maar over haar derde soloalbum.

Het was even stil rondom de ex-voorvrouw van Moloko, na het erg goed ontvangen Overpowered, het uitgebreide toeren en het wereldberoemde val-van-kruk verhaal. Maar wanhoop niet, ze is druk bezig met nieuw materiaal. In een recent interview met de BBC Radio deed ze daarover iets meer uit de doeken. De plaat zal meer urban zijn en een meer Londense vibe hebben dan Overpowered, aldus Róisín. Ook liet ze doorschemeren dat ze nog niet zeker weet of in eerste instantie ‘packages’ uitgebracht zullen worden ipv een volledige plaat. Er wordt nog gezocht naar nieuwe manieren om het materiaal uit te brengen, al is de release van een EP tegen het einde van de zomer al wel zeker. Deze EP zal een grootse funky housetrack “Demon Lover” bevatten.

Overigens zal haar nieuw werk niet meer uitkomen via EMI. In het interview laat Murphy duidelijk blijken dat ze geen hoge pet meer opheeft van de platenmaatschappij: ”I had loads of disagreements with EMI, they are EMI for god’s sake and I Am Róisín Murphy, what do you expect?”

Ondertussen heeft Murphy ook nog samen met Sinead O’Connor, Micachu, thecocknbullkid en Alessi’s Ark een nieuwe versie opgenomen van Chaka Khans klassieker “I’m Every Woman” voor hulporganisatie ActionAid en zal het door haar in de vuilbak gegooide nummer “Off And On” door Sophie Ellis-Bextor opgenomen worden. In oktober gaat Madame Murphy dan toch van haar zwangerschapsverlof genieten want het eerder geplande optreden met het Metropole Orkest in Amsterdam heeft ze op dokteradvies moeten afzeggen.

In de tussentijd kunt U zich altijd nog amuseren met de video’s van haar optreden vorig jaar in Vorst Nationaal op de site.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven − drie =