De schildpad van Pearl Jam

De tijd dat hipsters er van wakker lagen is ondertussen al lang vervlogen maar Pearl Jam heeft weer eens een nieuwe plaat klaar. Voor het niet meer zo langharig en al helemaal niet werkschuw tuig uit Seattle is het de negende studioplaat (toegegeven: we hebben het moeten opzoeken). De opvolger van het titelloze Pearl Jam uit 2006 komt uit op 21 september en is vernoemd naar een schildpad. No kiddin’!

Dat zit zo. Pearl Jam sponsorde een schildpad in de Great Turtle Race die dit voorjaar werd georganiseerd door National Geographic en de natuurbeschermingsorganisatie Conservation International. Een tiental schildpadden met een gewicht van 300 tot 400kg trok een sprintje van Canada naar de Caraïben om daar eitjes te gaan leggen. Na het bekijken van de finishfoto werd duidelijk dat Backspacer van Pearl Jam een fractie sneller was dan Nightswimmer van R.E.M. De winnende schildpad gaf meteen ook haar naam aan het nieuwe album van de sole survivors of grunge.

Het nieuwe album werd opgenomen met vaste producer Brendan O’Brien maar zou toch enige vernieuwing moeten brengen – er is sprake van invloeden uit new wave en pop en ook het folky solo-uitstapje van Eddie Vedder (de soundtrack van “Into The Wild”) heeft sporen nagelaten. Op 24 augustus wordt Backspacer vooraf gegaan door single “The Fixer”. Voorlopig zijn er slechts vier concerten in Europa gepland, waaronder ééntje in Rotterdam (ondertussen al uitverkocht).

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + 8 =