Het collectief Broken Social Scene laat weer van zich horen

En hoe … De ‘band’ bestaande uit zo een 165 (ex-)leden deed afgelopen weekend een gratis optreden in Toronto. Oudgedienden Feist, Emily Haines, Amy Millan stonden mee op het podium en dat hele tafereel zal ook nog eens gebruikt worden als achtergrond voor de film This Movie Is Broken . Vergeten we nog bijna te melden dat er ook een boek uit is over de band: This Book Is Broken en dat er een nieuwe plaat onderweg is.

Bezige bijen dus daar in Canada, al waren de solo uitstapjes van de diverse bandleden de laatste jaren meer in het nieuws. Nu zijn oerleden Canning en Drew weer volop bezig met een nieuwe Broken Social Scene plaat. Een album dat volgens de geruchten door Tortoise drummer John McEntire geproduceerd wordt. Maar ook een experimentele film zit eraan te komen, het verhaal gaat over een koppel dat probeert op slinkse wijze backstage pasjes te krijgen voor een Broken Social Scene show – het optreden van afgelopen weekend -. De professionele opnames werden tijdens het concert opgenomen maar zullen aangevuld worden met amateurbeelden van fans. Aangezien de setting van de film een hele warme zomerse dag in juli is hoeven dat dan weer niet speciaal beelden van het optreden te zijn maar mogen alle warme beelden uit Toronto doorgestuurd worden naar thismovieisbroken.com. Benieuwd wat dat allemaal gaat geven in 2010.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 5 =