Air doet alles zelf op nieuwe plaat

U heeft nog tot midden oktober om uw meest sexy franglais boven te halen. Dan komt de Parijse tweespan Air met een nieuw album. Dat luistert naar de naam Love 2 en zal in het beste geval je zomer een flink stuk verlengen. Eerstdaags krijgt u al een voorproefje met de single “Do The Joy”.

Destijds in 1998 – wij waren nog behoorlijk jong en naïef – was het op lange zomereavonden heerlijk wegdromen bij Moon Safari, de eerste langspeler van AIR (Amour, Imagination, Rêve – moet er nog iets anders zijn?). Electro-pop klonk nog nooit zo luchtig. Sindsdien hebben Jean-Benoit Dunckel en Nicolas Godin hun sound eindeloos verbreed en gesofisticeerd – met wisselend succes. Met Love 2 zijn ze ondertussen aan hun vijfde studioplaat toe.

Bijzonder is dat de twaalf nieuwe songs voor het eerst allemaal geschreven en geproducet zijn door het duo zelf. Verder werkten enkel drummer/percussionist Joey Waronker en Stéphane “Alf” Briat (voor de finale mix) mee aan Love 2. Het album is trouwens helemaal opgenomen in Atlas, Air’s eigen studio in de lichtstad – na meer dan 5 miljoen verkochte platen kon dat er wel van af.

Het is nog wachten tot midden oktober voor de nieuwe plaat verkrijgbaar is maar op 6 juli (of eerder voor wie zich registreert op de website van de groep) komt er met “Do The Joy” al een eerste (digitale) single, gevolgd door een reguliere release op 24 augustus getiteld “Sing Sang Sung”. Begin 2010 trekt Air door Europa.

Love 2 tracklisting:
01. Do The Joy
02. Love
03. So Light Is Her Footfall
04. Be A Bee
05. Missing The Light Of The Day
06. Tropical Disease
07. Heaven’s Light
08. Night Hunter
09. Sing Sang Sung
10. Eat My Beat
11. You Can Tell It To Everybody
12. African Velvet

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 1 =