Derde Arctic Monkeys-plaat in augustus

Op 21 augustus is het eindelijk zo ver, dan komt namelijk het langverwachte derde album van Arctic Monkeys uit, Humbug genaamd. Het album werd geproduced door Queens of the Stone Age-zanger Josh Homme, tevens huisvriend van de Monkeys. Een dag na de release komt de groep zijn album voorstellen als headliner op Pukkelpop.

The Arctic Monkeys zijn stilaan een gevestigde waarde aan het worden. Na twee serieuze kleppers van platen wordt er ook nu weer veel verwacht van de band. Ze hebben dan ook een reputatie hoog te houden. Hun eerste album Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not, ging in één week tijd maar liefst 365 000 keer over de toonbank in het Verenigd Koninkrijk. Ook het tweede album Favorite Worst Nightmare verkocht als zoete broodjes. Beide albums kregen lovende kritieken van de internationale critics.

Voor hun derde album beloven de Arctic Monkeys meer van hetzelfde. Het album zou herkenbaar zijn, maar op hetzelfde moment toch vernieuwend. Het wordt vooral uitkijken naar de teksten van Alex Turner, die na een uitstapje met The Last Shadow Puppets naast een goede zanger ook een gevierd songwriter aan het worden is. Het nieuwe album zal tien tracks bevatten. Een eerste single zal binnenkort uitkomen

Op zaterdag 22 augustus spelen de Arctic Monkeys als headliner op de derde festivaldag van Pukkelpop. Nog op die Pukkelpopdag: dEUS, Klaxons, Dinosaur Jr., Anti-Flag, Tortoise en veel meer.

Tracklist:

  1. My Propeller
  2. Crying Lightning
  3. Dangerous Animals
  4. Secret Door
  5. Potion Approaching
  6. Fire And The Thud
  7. Cornerstone
  8. Dance Little Liar
  9. Pretty Visitors
  10. The Jeweller’s Hands

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 3 =