Nieuw solomateriaal van Battles-gitarist Tyondai Braxton

In afwachting van volgend Battles-materiaal komt dit najaar nieuw solowerk uit van zanger/gitarist Tyondai Braxton, die naast zijn aparte naam ook gezegend is met een prachtig afrokapsel. De plaat zal Central Market heten, 7 songs bevatten en uitgebracht worden onder het Battles-label Warp Records.

Tyondai Braxton heeft ongetwijfeld de genen van zijn vader Anthony Braxton (avantgardistische jazz-saxofonist, red.) geërfd. Hij brengt al zo’n tien jaar solomateriaal op de markt en sinds 2004 knutselt hij met het Amerikaanse Battles experimentele progrock-nummers in elkaar, meestal gebaseerd op prettig gestoorde loops. Na de EP Tras (2004) en enkele daarop volgende EP’s, verscheen in 2007 hun geprezen debuutalbum Mirrored.

Braxtons nieuwe soloplaat Central Market, zelf geschreven én geproducet, zal een mix worden van gitaren, zang, elektronica, polyritmische percussie en het Wordless Music Orchestra. Dit brouwsel met een vleugje orkestrale muziek zal “een soundtrack voor de 21ste eeuw” opleveren. Het Wordless Music Orchestra werkte overigens ook mee aan Hymn To The Immortal Wind van het Japanse Mono.

Central Market wordt de opvolger van de in 2002 verschenen Braxton-plaat History That Has No Effect. “Central Market introduces Braxton as an exceptional addition to the world of New Music composers, while maintaining a strong hold on the poly-rhythmic and technically awe-inspiring creations he is already known for”, lezen we op de website van Warp Records. Allen naar de platenboer dus, en dit vanaf 14 september.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − zes =