Interpol-commissaris doet het alleen

Hoe zou het eigenlijk zijn met Interpol, de primus inter pares van de Joy Division sound-alikes? Wel, de groep liet onlangs weten dat ze zijn beginnen schrijven aan een opvolger voor Our Love To Admire. Nog even wachten dus op nieuw werk… maar ondertussen heeft frontman Paul Banks niet stil gezeten en begin augustus brengt hij, onder het pseudoniem Julian Plenti, alvast een soloalbum uit.

Denk nu niet dat Julian Plenti een tussendoortje is. Het soloproject van Paul Banks bestond immers al in 1996, lang voor er sprake was van Interpol. Na enkele jaren in het New Yorkse clubcircuit werd Plenti dan op sabbatical gestuurd zodra Interpol succesvol werd. Onlangs werd het soloproject echter nieuw leven ingeblazen omdat de groep na Our Love To Admire even aan rust toe was en Banks in tussentijd de trukendoos genaamd Logic Pro – een softwarepakket dat een groep overbodig maakt – ontdekte.

Het resultaat Julian Plenti Is… Skyscraper is vanaf 4 augustus te koop. Via de website van Julian Plenti kan u alvast een gratis mp3'tje verkrijgen. Er zal ook een beperkte tournee komen maar concertdata of -locaties zijn nog niet bekend.

Tracklist Julian Plenti Is… Skyscraper
01 Only If You Run
02 Fun That We Have
03 Skyscraper
04 Games for Days
05 Madrid Song
06 No Chance of Survival
07 Unwind
08 Girl on the Sporting News
09 On the Esplanade
10 Fly as You Might
11 H

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 3 =