Metric laat de fantasie de vrije loop

De band die het best live gezien wordt brengt deze maand het nu al niet te versmaden 4e album Fantasies uit en maakt een stopover in België, tijdens Les Nuits Botanique, gedurende hun wereldtournee.

Eén van Canada’s finest bands bestaat sinds 1998, stond op punt van doorbraak in 2005 met single “Dead Disco” en verlaten voor Fantasies hun world anger zo lijkt het. “Met deze plaat wilden we iets anders overbrengen dan een overdreven gedetailleerde lijst van wat er allemaal fout is in de wereld” aldus zangeres Emily Haines recentelijk in een interview, “maar dat voelde wel zeer vreemd”.

Vanaf vandaag kunt U op iTunes het album downloaden – nee dit is geen 1 april grap -, de polycarbonaat versie zal 20 april in de betere platenbak liggen. Het album is opgenomen in de Bear Creek’s studios in Seattle en verder uitgewerkt in Toronto en Buenos Aires waarna John O’Mahony – van The Strokes en Coldplay faam – het album in New York afmixte. De gelimiteerde uitgave van het album bevat onder andere kaarten van het Argentijnse graffiti collectief Hollywood In Cambodia, foto’s van de band tijdens de opnamen van de plaat, de bonustrack “Waves” en een ”Help I’m Alive” 7 inch.

De track list van Fantasies:

  1. Help I’m Alive
  2. Sick Muse
  3. Satellite Mind
  4. Twilight Galaxy
  5. Gold Guns Girls
  6. Gimme Sympathy
  7. Collect Call
  8. Front Row
  9. Blindness
  10. Stadium Love

Metric staat 8 mei in de Chapiteau tijdens Les Nuits Botanique. De akoestische versie van single “Help I’m Alive” kunt U via de site downloaden.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − vier =