De dessert sessions van Arctic Monkeys

Voorbij zijn de tijden waarbij je je als muzikant gewoon op één band stortte, af en toe eens een plaat maakte en daarna een tournee deed, om dan weer een paar jaar van de aardbodem te verdwijnen.

Niets meer van dat alles, zijprojecten dat is het nieuwe hip! Neem nu de heren van Arctic Monkeys, DE gehypte en awardwinnende band van een jaar of 4 geleden. De één (Alex) maakte het afgelopen jaar een plaat The Age Of The Understatement met een orkest en bijgevoegde Rascal, terwijl drummer Matt een kledinglijn, mix CD Late Night Tales en een maatschappijkritisch getint rap Better Than Heavy album afleverde.

Maar nu is het gedaan met dit alles want ze houden zich opnieuw met hun core business bezig, het derde album van de Arctics wordt namelijk nog deze zomer verwacht. Er waren al wat optredens met nieuwe nummers in Australië de afgelopen maanden, nieuwe vriend/producer Josh Homme bemoeit zich inmiddels met de plaat, 78 procent van het album is volgens Alex Turner opgenomen en de laatste finishing touch wordt op het moment in New York vastgelegd. Meer uitleg – en een cover van Lady GaGa's Pokerface – volgt hieronder door Matt Helders:

Over hip gesproken, misschien moet de noodlijdende schoenenfabrikant de heren maar als anti poster boys gebruiken?

Laat de hype en de festivaloptredens maar weer beginnen!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + negen =