Iron Maiden teistert nu ook bioscopen

Na de Iron Maiden schoenen, het Iron Maiden inpakpapier en de Iron Maiden kredietkaarthouder is er nu ook de Iron Maiden film. “Iron Maiden: Flight 666” vertelt het verhaal van (het eerste deel van) hun recentste wereldtournee “Somewhere Back In Time”. De rockumentary komt op 21 april in de betere bioscoop.

De heren van de Britse metallegende deden het afgelopen jaar hun stinkende best om hun ecologische voetafdruk op maat van hun ego te houden. Met hun eigen customised Boeing 757, bijgenaamd Ed Force One, vlogen ze twaalf ton aan instrumenten en podiummateriaal rond de wereld. Geen continent bleef onaangeroerd en zelfs Azerbeidzjan en Papoea-Nieuw-Guinea werden met een bezoekje vereerd, zij het alleen om te tanken. Frontman Bruce Dickinson zat het grootste deel van de tijd trouwens zelf in de cockpit – hij is dan ook een volleerd piloot.

De documentaire is gerealiseerd door een Canadees productiebedrijf dat eerder al metalfaam verwierf met films als “Metal, A Headbangers Journey” en “Global Metal”. Volgens de platenfirma mogen we ons verwachten aan een intiem en eerlijk portret van de groep die voor het eerst backstage liet filmen. De vraag is natuurlijk of we willen weten hoe het er op zo'n tournee aan toe gaat. Dit voorsmaakje volstaat wat ons betreft ruimschoots.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 + drie =