El Guapo Stuntteam :: Battles Across The Stereo Spectrum

Wat te denken van een stelletje Limburgers dat onder de naam El Guapo Stuntteam lawaai pleegt te maken? Écht serieus hebben we deze gekke bende nooit kunnen nemen, maar ter gelegenheid van de nieuwe plaat Battles Across The Stereo Spectrum besloten we de vinger toch nog maar eens even aan de pols te houden.

Als er één groep is die haar slechte imago volledig aan zichzelf te danken heeft, dan is het El Guapo Stuntteam wel: een groep die het lef heeft om vlak voor een optreden op de fles te gaan en de volumeknop ook nog eens veel te ver durft open te draaien, maakt nu eenmaal geen goede indruk. Zulk apengedrag getuigt van een schrijnend gebrek aan interesse voor het publiek, maar ook van een pijnlijk tekort aan toewijding aan de muziek.

Enkel rekening houdend met die criteria, zou onze rekening hier wel heel snel gemaakt zijn. Gelukkig heeft El Guapo Stuntteam meer te bieden dan een stuntman om af en toe in brand te steken. Dat mocht uit de vorige plaat Year Of The Panther al blijken, waarop ze halve klassiekers als "Graveyard" en "Deathcheaters" naast aangebrande rock ’n roll monsters als "Tight Spot" en "The Lonesome Trail Of The Leprechaun" lieten schitteren.

Voor Battles Across The Stereo Spectrum besloot El Guapo Stuntteam enkel verder te bouwen op de halve klassiekers, wat met de drie gitaristen in de band eigenlijk ook geen probleem mag zijn. Kristof Vaes van Blues Lee vervolledigt de groep als zesde man met de mondharmonica en voorziet het nieuwe El Guapo Stuntteam van een stevige portie blues.

Het resultaat verrast weinig, maar mag er zeker wezen: de gitaren scheuren, de solo’s volgen elkaar lekker op, en de stem schuurt Brian Johnson-gewijs. Daarmee weet El Guapo Stuntteam — in een klimaat dat de garage- en stonerrock nog steeds zeer gunstig gezind is — de juiste snaren te raken.

In Duitsland en Nederland — waar deze genres nog beter in de markt liggen — liegt het succes er niet om: El Guapo’s concertagenda is er nu al tot aan de nok gevuld. Eeuwige optimisten als wij zien daar een gunstige evolutie in, die de groep ertoe zal verplichten nóg meer en nóg beter te spelen. Een degelijke plaat als Battles Across The Stereo Spectrum verdient het om ook degelijk op een podium gebracht te worden.

Morgen, vrijdag de dertiende, speelt El Guapo Stuntteam in de Muziek-O-Droom te Hasselt, om Battles Across The Stereo Spectrum gratis aan u voor te stellen. Wij zullen er alvast zijn om El Guapo Stuntteam die tweede kans te geven. En u?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 4 =