Barbie Bangkok :: Oh My God

Ze waren de grote "net niet"’s van de laatste RockRally-editie, en wat ons betreft was het inderdaad behoorlijk kantje-boordje: Barbie Bangkok had immers een paar ijzersterke songs onder de arm die we de dag erna nog konden meefluiten. Herinnert overigens ook maar iemand zich nog iets van winnaars The Van Jets?

De grote verliezers of niet, Barbie Bangkok zal wel niet de vergetelheid ingaan. Nog voor de RockRally begon was de groep al getekend bij het Gentse Kinky Star-label (voordien al verantwoordelijk voor ’t Hof Van Commerce en zoveel meer lokaal talent) en sinds december is hun debuut-EP Oh My God voor een handvol welbestede duiten te krijg.

Met "Roll Rockin’" en de titeltrack heeft het schijfje alvast twee nummers met behoorlijk wat radiopotentieel in huis. Daarnaast maakt Barbie Bangkok ook meer grillige uitstapjes als in opener "New Friend" dat met zijn gekke geluidjes vooral moet verbergen dat het maar om een half idee gaat. Vooral het idiote "moeder waarom leven wij"-tussenstuk ondergraaft de boel nog iets meer.

Gelukkig volgt op een valse start steevast een tweede kans en die laten de Barbies met het groovy "A Lidl" niet ontsnappen. De song snokt en synthbubbelt zich kort door de bochten, maar weet toch telkens netjes op zijn pootjes te landen. En dan volgt net op tijd rustpuntje "Oh My God" met zijn half flauw, half geinig "went on a date with a girl that I hate/could have been better could have been you".

Met "Roll Rockin’" volgt één van de meest memorabele songs van de afgelopen Rock Rally-editie. Van bij de voorzichtige beroerde drums en die schuchtere openingszang bloeit het nummer uit tot een pracht van een zelfzekere en tweestemmige popsong. Fors komt "Hold On" daarachter opgestapt, maar die raakt maar niet uit de schaduw van zijn voorganger. Niettemin: opnieuw een fijne song.

Afsluiter "Low Bypass" is alweer niet slecht, maar is strikt genomen overbodig. Laat de opener en de afsluiter weg en "Oh My God" was een quasi-perfecte EP geweest, nu zien we toch nog de fouten waar Barbie Bangkok aan zal moeten schaven voor ze met een volledig album op de proppen kunnen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − zestien =