Beans :: Now Soon Someday

Beans tourt door Europa en heeft een nieuwe intrigerende ep uitgebracht. Fans van het aparte hiphop werk kennen de man waarschijnlijk al. Surrealistische beats en een sterk old-school gevoel dat hand in hand gaat met referenties.

Beans maakte deel uit van het legendarische Anti-Pop Consortium. Een hiphop band die lak had aan de geijkte wetten binnen de hiphop en resoluut naar de vroege electro lonkte. Maar zoals de heren het zelf terecht stelden, was electro een belangrijke invloed voor de hiphop pioneers. Na vier albums hield de groep het voor bekeken en bracht Beans zijn debuut uit op electrolabel Warp.

"Strucuture Tone" is een geniale opener door een sterk op dreef zijnde Beans die bijna maniakaal rapt over een door allerlei futuristische klanken doorspekte tracks. In "Win or lose you lose" overheersen de beats die een dreunende klank ondersteunen. Ook in "Databreaker" vallen de beats op, mede door het irriterende geluidje dat doorheen de hele song galmt. Het is echter de enige valse noot op een sterk album.

De remixes van "Mutescreamer" door Prefuse 73 en El-P zijn verschillend van kwaliteit te noemen. De remix van El-P is onze persoonlijke favoriet en is sterker dan het origineel dat je terug kan vinden op Beans’ debuut. De instrumentale remix van "Phreek the beet" door Prefuse 73 leek ons echter overbodig.

Now soon someday maakt duidelijk dat Beans in zijn rol gegroeid is. De ep is Gefündeness Fressen voor fans van Anti-Pop Consortium en Beans’ eerdere werk. Wie Beans’ debuut een tegenvaller vond, krijgt hier een nieuwe kans. In het najaar zouden we een nieuw full-lenght album mogen verwachten. Now soon someday is alvast een mooie smaakmaker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 1 =