Nieuwe Anti-Pop Consortium op 9/9/9

Mocht er een award bestaan voor langst uitgesponnen comeback dan zou Anti-Pop Consortium een te duchten kandidaat zijn. De alternatieve hiphopformatie uit New York is al bijna twee jaar terug samen en heeft in die tijd al een pak concerten gegeven maar het aangekondigde combackalbum liet al die tijd op zich wachten. Nu is er dan toch witte rook: de nieuwe plaat Fluorescent Black zal op 9 september verschijnen.

Anti-Pop Consortium hield het voor de bekeken na hun laatste album Arrhythmia, in 2002 verschenen op het Warp label, en hun tour met Radiohead. De vier leden gingen hun eigen weg maar kenden individueel niet het succes dat ze al groep hadden afgedwongen. Na een pauze van vijf jaar besloten ze de draad weer op te nemen in 2007.

Het getalm wordt door de groep als volgt verklaard: “We needed time to grow and mature as artists individually. Now that we have assessed our strengths and weaknesses, we are ready to re-form stronger and better than we have ever been before. The chemistry that we have together makes for exceptional music. It's time to return.”

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 1 =