Eindejaarslijstje 2003 van Jurgen Dignef

  1. Blur: Think Tank Inspiratie zoeken in de meest uiteenlopende genres en toch vooral jezelf blijven: met ‘Think Tank’ kwam Blur de hoge verwachtingen moeiteloos tegemoet.
  2. Sukilove: Sukilove Natuurlijk en voor zichzelf sprekend. Met Sukilove maakte Pascal Deweze zijn allermooiste plaat tot nog toe; een parel die altijd al lijkt te hebben bestaan.
  3. David Bowie: Reality Hij is één van de laatste levende legendes op deze aardbol, en hij heeft nog niets aan productiviteit of inventiviteit verloren. Een bijzonder sterke verrassing waarover nog lang zal nagepraat worden.
  4. The Kills: Keep On Your Mean Side Puur en onversneden. Met ‘Keep On Your Mean Side’ brachten The Kills de essentie van een halve eeuw rock ‘n roll samen op één plaat, geconcentreerder dan om het even welke rivaal.
  5. Zwan: Mary Star Of The Sea Billy Corgan zorgt begin 2003 voor grote vreugde wanneer hij plots terug is met Zwan, waarmee hij verder gaat waar de Smashing Pumpkins het loodje legden. Een iets lichtvoetiger genre, maar nog niets aan magie verloren.
  6. Cat Power: You Are Free Intimiteit met een vrouwenstem en implosieve muziek. Met ‘You Are Free’ smaakt het recept van Cat Power beter dan ooit.
  7. Stereophonics: You Gotta Go There To Come Back Niet echt een nieuwe wind in deze wereld van muziek, maar wel stuk voor stuk prachtige nummers die niet voor elkaar hoeven onder te doen.
  8. Belle & Sebastian: Dear Catastrophe Waitress Na ‘Storytelling’, eindelijk de geslaagde comeback van Belle & Sebastian, al liggen de accenten nu wel anders.
  9. The Dandy Warhols: Welcome To The Monkey House Op ‘Welcome To The Monkey House’ maken The Dandy Warhols een tocht doorheen de jaren tachtig. Dat blijkt tot hele mooie resultaten te leiden, want met songs als ‘We Used To Be Friends’ en ‘You Were The Last High’ evenaren ze hun grootste hits.
  10. The Coral: Magic And Medicine The Coral brengt met ‘Magic And Medicine’ een prachtige middenweg tussen de poëzie van The Doors en de rock ‘n roll van The Beatles. Meer moet dat niet zijn.

En dan nog: Kamino: Men Leave Women Go Crazy, Motorpsycho: In The Fishtank, The Eighties Matchbox B-Line Disaster: In The Fishtank, Somnabula: Swmaps Of Simulation, The Thrills: So Much For The City, The Strokes: Room On Fire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × vijf =