Eindejaarslijstje 2013 van Jurgen Dignef

De crisis in Europa gaat nog altijd onverdroten verder, maar dat weerhoudt een mens er gelukkig niet van goede muziek te blijven ontdekken. Meer nog: op muzikaal vlak was er van crisis helemaal geen sprake.

  1. Human Eye :: 4 Into Unknown     Ooit was Human Eye nog een groezelig zijproject van Timmy “Clone Defects” Vulgar, maar anno 2013 is het combo volledig uitgegroeid tot een niet te missen sensatie in de wereld van de psychedelische rock-‘n-roll.
  2. Bazooka :: Bazooka     Veel klassieker dan Human Eye, maar niettemin een fantastische psychedelische rockgroep. Door Bazooka vereenzelvigen wij het muzikale Griekenland niet langer alleen met bouzouki en rembetika.
  3. Left Lane Cruiser & James Leg :: Painkillers     Left Lane Cruiser bewees met Rock Them Back To Hell! eveneens zonder de gouden stem van James Leg te kunnen. Dat neemt echter niet weg dat ondergetekende nog steeds kippenvel krijgt bij het beluisteren van Painkillers en de Dafalgan laat voor wat hij is.
  4. The Sixty Second Swingers :: Better With Fuzz Baby!     Helaas verdwenen The Sixty Second Swingers alweer even vlug als dat ze gekomen waren, maar met Better With Fuzz Baby!mocht het Franse combo het publiek toch nog even op uiterst aanstekelijke rock’-n-roll trakteren!
  5. Destruction Unit :: Deep Trip     Met Deep Trip klinkt Destruction Unit al lang niet meer als het combo waar wijlen Jay Reatard deel van uitmaakte. Niettemin smaakt de nieuwe aanpak naar veel meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × een =