Eindejaarslijstje 2009 van Jurgen Dignef

Het was geen slecht muziekjaar.

  1. Mystery Girls :: Incontinopia     Overtuigingskracht tot in de vierentwintigste macht en het album waarmee het verloren gewaande garagecombo uit Wisconsin de schoonheidsfoutjes van Something In The Water rechtzette. Oftewel: The Rolling Stones zoals de groep mogelijk ooit had kunnen klinken, op voorwaarde dat de ouderdom hen geen parten had gespeeld.
  2. John Frusciante :: The Empyrean     Na vele moedige, maar weliswaar halfgeslaagde pogingen is John Frusciante er uiteindelijk toch in geslaagd om een dijk van een plaat af te leveren. Het heeft even geduurd, maar het plaatje behoort zonder enige twijfel tot het allerbeste van wat 2009 te bieden had.
  3. Strange Boys :: And Girls Club     De bedoeld lelijke rock-‘n-roll van Black Lips in combinatie met de poëzie van Pete Doherty? Dat zijn de ingrediënten van Strange Boys, een Texaans combo waarvan de rock-‘n-roll tegelijkertijd bloedmooi en heel smerig klinkt.
  4. Brian Olive :: Brian Olive     Implosieve, experimentele rock-‘n-roll, waarmee het creatiefste bandlid van Soledad Brothers zijn nochtans niet onverdienstelijk verleden achter zich laat.
  5. Radio Moscow :: Brain Cycles     Hartverwarmend singer-songwriterschap in combinatie met psychedelische rock-‘n-roll! Van een plaat als Brain Cycles zou zelfs Jimi Hendrix het warm krijgen.
  6. The Hunches :: Exit Dreams     Na Hobo Sunrise uit 2004 dacht The Hunches eraan op pensioen te kunnen gaan, maar zijn acid rock werd verkeerd begrepen en dus kwam het combo nog eens terug om met Exit Dreams een paar misverstandjes recht te zetten. Waarvoor onze dank, want Exit Dreams is het schoolvoorbeeld van een experimentele, doch evenwichtige rock-‘n-roll-plaat.
  7. Benny Zen & The Syphilis Madmen :: UFO Conspiracy Believer      De crisis woedt tegen tweehonderd kilometer per uur, maar met een plezierig, typisch Belgisch indierockplaatje als UFO Conspiracy Believer valt dat allemaal nog heel goed te relativeren. Een heel goede plaat en een teken aan de wand dat het Belgisch indierockwereldje nog lang niet van plan is om een stille dood te sterven! Waarvoor onze oprechte dank!
  8. The King Khan & BBQ Show :: Invisible Girl      Er moet gefeest worden, en als dat vandaag al eens wat minder gebeurt, valt dat zeker niet op het conto van The King Khan & BBQ Show te schrijven, dat nog nooit zo feestelijk heeft geklonken als met op aanstekelijke Invisible Girl.
  9. TV Ghost :: Cold Fish     Het artpunkwereldje leeft, en met een heel overtuigende debuutplaat als Cold Fish lijkt het niet alsof daar vlug verandering in zal komen.
  10. Love Boat :: Imaginary Beatings Of Love      Als het toppunt van charme blijft ons uit 2009 vooral de explosieve combinatie van het zonovergoten enthousiasme en de plezierige tongue-in-cheek rock-‘n-roll van het Sardijnse Love Boat bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 14 =