Eindejaarslijstje 2010 van Jurgen Dignef

  1. The Brian Jonestown Massacre :: Who Killed Sgt. Pepper? The Brian Jonestown Massacre is een groep met geen gelijke. Dat maakt dat als de groep een plaat uitbrengt, hij wel in eindejaarslijstjes moet opduiken en dat is met het buitenaardse Who Killed Sgt. Pepper? niet anders.
  2. Thee Oh Sees :: Warm Slime Een erg rijk geluid waarin een hoop schijnbaar incompatibele invloeden toch op harmonieuze wijze met elkaar in verzoening worden gebracht. Met Warm Slime heeft het Californische Thee Oh Sees een wel heel beloftevolle indruk nagelaten.
  3. Buffoon :: Familiar Sounds Peter Vleugels heeft er lang over gedaan om met Buffoon een eerste plaat uit te brengen, maar het resultaat is er naar. Met Familiar Sounds heeft ons land er nog maar eens een fantastisch indierockplaatje bij waarmee het aantoont met hooggewaardeerde, internationale indierockgroepen te kunnen concurreren.
  4. C.W. Stoneking :: Jungle Blues Met het erg gezellige Jungle Blues bewees Australiër C.W. Stoneking een tweede keer een heel authentieke bluesplaat in jaren dertig-stijl te kunnen maken.
  5. The Intelligence :: Males The Intelligence maakt al jaren hoogstaande artrock, maar mistte toch nog toe altijd het ingrediënt om dat moeilijk te verteren goedje aan een groter publiek verkocht te krijgen. Iets waar het combo met het rauwere Males eindelijk wel in geslaagd is.

Fleurden 2010 mee op:
6. boyShouting & The Shareholders Of His Thoughts :: boyShouting & The Shareholders Of His Thoughts
7. The Black Keys :: Brothers
8. Mark Sultan :: $

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + zestien =