Supergrass :: Life on other Planets

"We are young, we run green, keep our teeth nice and clean … We ‘re alright." Dat was Supergrass anno 1995. Nu staan ze er weer met hun vierde plaat Life On Other Planets (LOOP), die weer barst van de catchy songs zoals we dat van hen gewoon zijn. Welcome to planet Supergrass!

Op Life On Other Planets nemen de mannen van Supergrass ons mee in hun teletijdmachine naar de kleurrijke jaren zeventig, ten tijde van Roxy Music, Happy Days en the King of Cool, the Fonzie. De groovy discobeatjes, grappige gitaargeluidjes en vrolijke melodietjes zijn de basisingrediënten van dit album. Dat konden we al horen op hun eerste single, "Grace", met bovendien een zeer hoog meezinggehalte. "Save your money for the children", weet u wel?

Ook de rest van het album zit vol met aanstekelijke, poppy melodietjes en sing-along refreintjes à la Supergrass. Lekker chillen met "Seen the Light", wegdromen met "Run", meedansen op "Brecon Beacons" of meeschreeuwen met het punkachtige "Never Done Nothing Like That Before". Of, als u zich geroepen voelt om "the dance of the mashed potatoe" eens uit te proberen op de tonen van "LA Song", ga uw gang! Het is allemaal mogelijk op LOOP.

Toegegeven, ze brengen weinig nieuws met LOOP, it’s all been done before. Maar ze doen nu eenmaal waar ze goed in zijn: stevige en opgewekte seventies poprock maken. Met hier en daar een ondeugende knipoog verwijzen ze naar hun invloeden uit de rijke Britse rockgeschiedenis (Sex Pistols, XTC, Roxy Music etc.). Kortom ze amuseren zich weer eens te pletter, dus waarom zouden wij dat ook niet doen? Get in to the groove and dance, baby!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − vijftien =