Gaz Coombes wordt Matador

Gaz Coombes, de voormalige frontman van Supergrass, brengt binnenkort zijn tweede soloalbum uit. Matador pikt de draad van debuut Here Come The Bombs op en maakt zijn Europese tour bekend.

Supergrass werd in april 2010 opgedoekt met het aloude excuus “muzikale meningsverschillen”, maar frontman Gaz Coombes zat de afgelopen vier jaar niet stil. In 2012 bracht hij zijn eerste soloalbum Here Come The Bombs uit, waarop hij zong over alles wat bij Supergrass niet kon. Het album kreeg veel lovende kritiek en verkocht goed. Coombes bespeelde dan ook alle instrumenten die op het album te horen zijn.

Na dat succes, is het geen wonder dat hij een opvolger uitbrengt. Matador telt elf songs zoals het dromerige “Oscillate”. Alweer bespeelt hij bijna alle instrumenten zelf, al krijgt hij nu af en toe hulp van drummer Loz Colbert, die ooit nog bij Ride speelde. Matador werd opgenomen in Coombes’ eigen opnamestudio, Oxford en in de Courtyard Studios. In februari toert hij door Europa en maakt hij de zeventiende een stop in de Botanique in Brussel.

De tracklist:

 1. Buffalo
 2. 20/20
 3. The English Ruse
 4. The Girl Who Fell To Earth
 5. Detroit
 6. Needle’s Eye
 7. Seven Walls
 8. Oscillate
 9. To The Wire
 10. Is It On?
 11. Matador

Wie al een voorsmaakje wil, vindt hier alvast de eerste single “Bufalo”, voor het volledige album is het nog wachten tot 26 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vier =