Coeur :: SHOW

Meer pompende beats. Meer duizelingwekkend Frans. Meer pure, feestelijke lol van Coeur. Meer over ‘le love’. C’est du trap romantique, quoi.

“No more shit / C’est le show / Ça shine / C’est le show”: Vier jaar na Minouche Maffia keert Charlie ‘Coeur’ Duran terug met een mini-album dat nog eens kort en krachtig zegt waar het op staat. Was dat debuut een nog iets te breedvoerig spervuur, dan schiet de Lyonese op deze opvolger gerichter. Negen beknopte nummers heeft ze nodig om zich definitief te vestigen als de koningin van de Franse trap, en nadien ligt de ladder tegen de grond: niemand heeft zicht op deze troon. “J’suis une diva Da!”

Dat doet ze al meteen met die opener van éénenveertig seconden waarin ze krijsend de boeken toe doet: “NOMORESHIT”. Wat volgt is de “SHOW”, waarin Cali Cartier een heerlijk guestrap dropt. En wanneer dat voorbij is, is er de potige “Heads Will Roll”-basriff van “SPICY”, waarvan Duran het zelf ook op een heerlijk ratelrappen zet. In “Tonerre” schetst ze zichzelf: “Voix fragile bébé vénère / Cordes vocales brisées direct / Charisme à prix élevé va pas sans kit fêlé de toutes mes galères”.

Autoritair pakt Coeur elk genre beet, en levert ze er een toptrack in af. Hyperpop? Daar is “Forever”, met lichte hulp van Thx4Crying. Vette trap? Met de hulp van Tracy De Sá knalt “BIG BANG” uit de boxen. Tussenin is “CUPIDON GANG” minimaal en bruut; een monotone synthriedel, een dravende beat, en een stem die het filtertje ‘scheuren’ heeft meegekregen. Dat al deze nummers werden gemaakt met producer Mona hoor je; dit is één consisent geheel.

Het duurt allemaal niet te lang, maar het knalt zolang het kan. Dit is ook een echte mixtape; het ene nummer schopt het andere vooruit. Wat zorgt dat je blijft luisteren is Duran zelf, die met haar treiterige meisjesstem vooral blijft acteren. In “DIVA” – niet gelogen – teemt ze dat het geen naam heeft. Het is spelen wat ze doet, en daarin bestrijkt ze het hele gamma van schreeuwen tot pruilen. Wat Coeur zo leuk maakt, is de gretigheid waarmee ze zich in elk nummer van al die mogelijkheden bedient.

“Combattre la shit avec la love / C’est ça la vie / C’est ça le job” gaat “CUPIDONGANG”, en als dat de jobomschrijving was, dan is de missie alweer geslaagd. Zelfs al was onze maart tot nu niet al te best, we zijn de miserie alweer bijna vergeten.

8.5
Insolence

verwant

Coeur :: Minouche Mafia (Deluxe)

Een groot bakkes. Een gebroken hart en een trouwkleed....

Coeur :: Loving V

Omdat iets die nu al kleffe kerstsfeer aan stukken...

aanraders

Bolis Pupul :: Letter To Yu

Bolis Pupul is al lang niet meer ‘de zoon...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

Daniel Boeckner :: Boeckner!

Als kind is Dan Boeckner zeker niet in een...

recent

Bad Nerves

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Chase & Status

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

De Jeugd Van Tegenwoordig

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Gavin James

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Green Lung

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in