Coeur :: Loving V

Omdat iets die nu al kleffe kerstsfeer aan stukken moet rijten. Omdat Frans geweldig klinkt als het gekrijst wordt. Omdat vet altijd lekker is, zeker deze maand. Daarom is er nu “Loving V” van Coeur.

Je kunt al eens iets overhouden aan een reis. Sommige mensen komen thuis met iets venerisch aan de verkeerde lichaamsdelen, wij kwamen afgelopen zomer terug in Antwerpen met een lichte grijns om de lippen. Dan ben je in Lyon, ga je Nationale Trots Charlotte Adigéry eens in een buitenland meepikken, deelt voorprogramma Coeur ook een paar flinke kletsen uit.

Schattige witte trouwjurk om het kleine lijf. Stoere zonnebril op de smoel. Vooraf in het publiek zag ze er nog een onzeker meisje uit, maar dat is Charlie Dirty Duran niet. Ze is één helft van Franse electropunkers Schlaasss, en met die attitude opende ze ook: “Ferme ta gueule et ouvre ta bouche, mon ange”. Wat volgde na dat geweldige “Chrysanthème” was dolletjes; iets met veel trapbeats, meer trouwjurken, hoelahoeps en genderfluïde danseressen.

Vandaag zijn we twee singles verder, waarvan na “Bébédamour” – dat wel de beste titel heeft – “Loving V” de lekkerste is. De vette trapbeats zijn helemaal vandaag, maar Duran paart ze aan een trashy punkgevoel. Ze zucht, ze schmiert, ze verleidt en ze krijst zoals ze dat ook in “Chrysanthème” deed. De beats, beetje Tsar B. maar dan duizend keer gevaarlijker, vallen op onverklaarbare wijze als betonblokken uit de lucht, maken diepe putten in de plavuizen. “Lawaai moet een overtuiging hebben”, sprak een Limburgs filosoof ooit, en je voelt in alles dat deze Française zowel het een als het ander in overvloed heeft.

Angèle? In haar schoolverleden heeft Duran heeft ongetwijfeld véél brave nonnekes als zij gepest. Benieuwd hoe de sfeer op de Franse festivals volgende zomer zal zijn.

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Coeur :: SHOW

Meer pompende beats. Meer duizelingwekkend Frans. Meer pure, feestelijke...

Coeur :: Minouche Mafia (Deluxe)

Een groot bakkes. Een gebroken hart en een trouwkleed....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in