Cloudy-Oh :: Exactly Where I Wanna Be

Toch. Toch nog. Toch weer. Exactly Where I Wanna Be, het debuut van Cloudy-Oh, is een verhaal van veel tochs. Omdat songschrijversbloed altijd kruipt, zelfs als het even niet meer ging.

De naam is nog een overblijfsel uit een geinig bedoeld begin, maar het is Cloudy-Oh wel degelijk ernst. Met Exactly Where I Wanna Be steekt Floris De Decker de neus opnieuw overtuigend aan het venster na een kleine tocht door de woestijn. Mogen we dat zo noemen? Toch wel, ja. Niets mis met toetsen spelen bij The Van Jets en Intergalactic Lovers – get the job if you can – maar een geboren songsmid als De Decker mocht daar niet op blijven steken, zelfs niet nadat Team William, Ninoves eigen Weezer, er na een nochtans erg aardig tweede album het bijltje bij neergooide. Drama? Welja, ook dat: toch wel.

We zijn een jaar of zeven verder, en De Decker heeft dan toch weer liedjes geschreven. Ze klinken een pak meer laidback dan de high-energyrock van Team William, baden in Mac DeMarco-esque relaxheid. Ik weet niet of en hoeveel De Decker en vrienden – ze hebben welluidende namen als Mauro Bentein (Lagüna), Niels Tijtgat (Protection Patrol Pinkerton, Fortress) en Dennis  Mahieu (Rhinos Are People Too) – er wekelijks doorjagen aan weed, maar Exactly Where I Wanna Be klinkt alsof het een Marleywaardige hoeveelheid moet zijn.

Waarom wij daar net zo goed lol mee kunnen hebben? Omdat De Deckers neus voor fijne melodieën nog even functioneel is als in de tijd van Team William. Neem nu “The Light”, een stiekeme rondedans met fijne samenzang, of “Making Up”, een soezerig liefdesliedje dat alleen maar geschreven kan zijn op een zomerdag, ruggelings in het gras gelegen. Je hoort dat dit muzikanten zijn die weten wat ze doen, en daar ook enorm veel plezier uit halen. De handclaps waarop “First To Say” drijft, ademen lol; het refrein is een uitbarsting van vreugde. Dichter bij pure pop komt Cloudy-Oh niet, of het zou die euforische climax van “Riding High” moeten zijn.

Af en toe slaat de roes toe, en dan is alles leuk, maar niet langer voor ons. “I Do” is vakkundig bandwerk, “Just My Luck” puur gepiel dat pas in de laatste bocht werd gered. “Style”? Het nummer te veel. Als Cloudy-Oh één ding doet, dan wel zijn welkom iets te lang rekken, maar in in die eindspurt vinden we wél ook “Lately”, dat alweer half uit hooks is opgetrokken, of het aangenaam folky anti-consumerism-ditty “Paradise”.

Het weze hen dus vergeven, want op het einde speelt Cloudy-Oh als toegift zijn enige echte hit. “Date Me Up, Scotty”  is een anti-perfectionisme-anthem dat tot meezingen uitnodigt, en hint op de energie die de groep live wel heeft. Komt wel goed dus met deze band. Boek ze voor ze onbetaalbaar worden.

8
Eigen Beheer
Beeld:
Koen Wijnant

verwant

Eindejaarslijstje 2023 van Jef De Ridder

Welke albums waren dit jaar de kroketten bij mijn...

Eindejaarslijstje 2023 van Matthieu Van Steenkiste

Afgaand op wat hieronder staat was 2023 vooral wat...

Floris Francis Arthur :: There Never Is And Never Was A Masterplan

Een veelschrijver die zich jaren heeft ingehouden, moet érgens...

Floris Francis Arthur :: Hold Me Now

Jaren geleden speelde hij al als FFA, nu gaat...

Cloudy-Oh :: First To Say

De blauwe pruik is weg, het tweede leven blijft....

aanraders

Porcelain id :: Bibi:1

Ook wij moeten er soms aan herinnerd worden dat...

Het Zesde Metaal :: Het langste jaar

Wannes Cappelle was in 2022 in rouw door het...

Jon Amor Trio :: The Turnaround

Het heeft enige tijd geduurd, maar Jon Amor heeft...

The Bony King Of Nowhere :: Everybody Knows

Na een vijfjarige stilte hield The Bony King Of...

IDLES :: TANGK

'In just 40 minutes, Joe Talbot says the word...

recent

Roncha & Chillow :: Juste D’Echte

En u? Wie wil u rond uw bed zien...

Maxim Osipov :: Kilometer 101

Dat zelfs op al onschadelijk gemaakte dissidentie nog steeds...

Porcelain id :: Bibi:1

Ook wij moeten er soms aan herinnerd worden dat...

Ronker :: Slow Murder

Daar zijn ze dan terug. Na de openingspunch van...

Talking Heads: Stop Making Sense

De techniek staat niet stil, nostalgie verkoopt. Het digitaal...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in