Whorses :: Rocky

Bekijk Berichten

Met de exclusieve première van de videoclip van Whorses’ debuutsingle “Rocky” was de concurrentie ons misschien voor, maar uiteindelijk maakt dat niets uit: de muziek moet voor zichzelf spreken. “Rocky” doet dat zoals het een band met de naam Whorses betaamt.

Whorses stelt zichzelf simpelweg voor als “noise rock from Kortrijk”, en wie het zo leest kan het West-Vlaamse accent zo horen. Noise rock is inderdaad het tegenwoordig overbevolkte vak waarin de bende te sorteren valt, maar daar is bij de poppy start van “Rocky” niets van te merken. Niet dat het lang braaf blijft: snel valt het masker af en draait een dreunende riff als instrumentaal refrein de volumeknop van de gitaarversterkers ver voorbij de 10. Een heftige luid-stildynamiek dus, die dan ook nog eens knap uitgevoerd is. Waar zanger-gitarist en indrukwekkende bos haar Harry (zoon van Ugly Papa en Id!ot Dick) Descamps zijn vocale duivels mag ontbinden, blijken die even graag een kus als een kopstoot uit te delen.

Spannend, dynamisch, gedurft: “Rocky” is véél in weinig minuten. Zet ze maar op de agenda voor een volgende optreden. Noise rock from Kortrijk, ge gaat er nog van horen.

recent

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

BLUES PEER 2024 :: Muddy Water

18 mei 2024Blues Peer

De Peerse zandgrond had de laatste tijd al heel...

verwant

Whorses :: Shaking

"Shaking" van Whorses is een zachtwiegend slaapliedje waarop het...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in