Whorses :: Rocky

Met de exclusieve première van de videoclip van Whorses’ debuutsingle “Rocky” was de concurrentie ons misschien voor, maar uiteindelijk maakt dat niets uit: de muziek moet voor zichzelf spreken. “Rocky” doet dat zoals het een band met de naam Whorses betaamt.

Whorses stelt zichzelf simpelweg voor als “noise rock from Kortrijk”, en wie het zo leest kan het West-Vlaamse accent zo horen. Noise rock is inderdaad het tegenwoordig overbevolkte vak waarin de bende te sorteren valt, maar daar is bij de poppy start van “Rocky” niets van te merken. Niet dat het lang braaf blijft: snel valt het masker af en draait een dreunende riff als instrumentaal refrein de volumeknop van de gitaarversterkers ver voorbij de 10. Een heftige luid-stildynamiek dus, die dan ook nog eens knap uitgevoerd is. Waar zanger-gitarist en indrukwekkende bos haar Harry (zoon van Ugly Papa en Id!ot Dick) Descamps zijn vocale duivels mag ontbinden, blijken die even graag een kus als een kopstoot uit te delen.

Spannend, dynamisch, gedurft: “Rocky” is véél in weinig minuten. Zet ze maar op de agenda voor een volgende optreden. Noise rock from Kortrijk, ge gaat er nog van horen.

recent

Perdidos en la Noche

Sinds Mexico in de tweede helft van de jaren...

Deadpool & Wolverine

Toen de eerste twee Deadpool-films kort na elkaar de...

Jack White :: No Name (Déja-vu)

Jack White maakt amper woorden vuil aan zijn nieuwe,...

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

verwant

Whorses :: Shaking

"Shaking" van Whorses is een zachtwiegend slaapliedje waarop het...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in