Vampire Weekend :: Harmony Hall

Het teasen kon niet blijven duren. Na onder meer een twee uur durende gitaarloop uit “Harmony Hall” en een potje raden naar de betekenis van het mysterieuze acroniem FOTB, deelt Vampire Weekend nieuw materiaal na een afwezigheid van bijna zes jaar.

De wereld was een heel andere plek toen Ezra Koenig, Chris Baio, Chris Tomson en (ondertussen ex-bandlid) Rostam Batmanglij voor het laatst van zich lieten horen, maar “Harmony Hall” pikt de draad op alsof er nauwelijks tijd verstreken is. In een muzikaal universum waar Afrika en Paul Simon nooit ver weg zijn, heersen luchtige akoestische gitaarlijnen en achtergrondkoren. Ook de heropgeviste lyrics “I don’t wanna live like this/But I don’t wanna die” voelen aan als een vertrouwde, comfortabele sweater en knipogen naar “Finger Back” uit 2013. De grootste verrassingen zijn misschien de bongo’s en het pianomotief, die vreemd genoeg wat weg hebben van George Michael’s “Freedom! ‘90”.

Dat ook charmante vampieren ouder worden, werd al duidelijk op Modern Vampires of the City. De kist staat op een kier, maar het geluid dat er uitkomt, klinkt telkens een tikje vermoeider. Geen ongehaaste zomervibe zonder duister randje: “Everytime a problem ends, another one begins”.

Naast de aanwezigheid van Rostam Batmanglij als co-producer, bevat het nummer ook bijdrages van gitarist Greg Leisz en Dirty Projector Dave Longstreth.

Father Of The Bride, de intussen officieel onthulde albumtitel, verschijnt in de lente via Columbia Records en zal maar liefst 18 nummers tellen. Werktitel Mitsubishi Macchiato belandde gelukkig in de prullenmand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 1 =