Brutus :: War

Twee jaar geleden was Brutus’ debuut Burst een driekoppige sloopkogel die alle muren en hokjes tussen punk, rock en metal verbrijzelde. Nu dat stof nét was gaan liggen, kondigt de band een nieuwe plaat aan: Nest op 29 maart. Aankruisen die dag.

Het is hard gegaan voor Brutus de afgelopen twee jaar. Diezelfde sloopkogel brak immers ook landsgrenzen af. Met een internationale platendeal en lang, láng touren met namen als Chelsea Wolfe, spelen op soms verrassend grote festivals in het buitenland: het schepte kansen, maar kan ook desoriënterend werken, met name op het thuisfront. En daar gaat tweede plaat Nest over, die Stefanie Mannaerts (zangeres en drums), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (bas) met opnamen in Vancouver, samen met producer Jesse Ganders.

Die tegengestelde dynamieken van een razend snel groeiende band komen duidelijk naar voren in het verschroeiende War, waarin een bedeesd mooie aanloop onheil voorspelt. En die komt er, met een uitbarsting waarop Brutus nu al enkele jaren het patent heeft. Het laat een groep horen die z’n sound verder verdiept en verrijkt, en daarin compromisloos zichzelf blijft. Voor de slechte verstaander schreeuwt Mannaerts haar stem wel schor. Dat het verdomd uitkijken wordt naar Nest.

Eind april vertrekt de band op tour, die in België onder andere de Handelsbeurs (29/5) en Trix (30/5) aandoet.

Het drietal doet dat met een eerste single, War die ontzettend veel goeds belooft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − 5 =