Apparat :: Dawan

Het Berlijnse elektrowonder Apparat (de alias van Sascha Ring) die de voorbije jaren vooral tourde met Moderat en soundtracks maakte, heeft eindelijk een nieuwe single uitgebracht. De elektronische luistertrip, getiteld “Dawan”, lijkt ons de ideale opwarming voor zijn eerste eigen plaat in zes jaar.

In 2009, 2013 en 2016 bracht Apparat met Gernot Bronsert en Sebastian Szary van Modeselektor, nog zo’n elektronicagrootheid, onder de naam Moderat succesvolle platen uit en tourde hij meerdere keren wereld. Sinds 2017 staat dat project echter on hold. Vervolgens hield Apparat zich ook bezig met muziek voor films en series. Zo maakte hij soundtracks voor de Netflix-serie ‘Dark’ en de dramafilm ‘Capri-Revolution’, waarvoor hij vorig jaar de prijs voor Beste Soundtrack won op het Filmfestival van Venetië.

Maar nu komt er dus eindelijk een nieuwe plaat van Apparat. In de eerste single, “Dawan”, overheersen eerst subtiele beats en soundscapes, dan doen bloedmooie vocals je volledig doen wegzweven. Het nummer zwelt aan tot een broeierige, maar subtiele climax met drums, een baslijntje en sfeervolle synths. “Dawan” is een heerlijk gelaagd nummer, en iets minder poppy en complexer dan het recentste werk van Moderat. LP5 verschijnt op 22 maart via Mute Records.

Op 28 april staat Apparat in de AB. Het wordt zijn eerste tournee in vijf jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 − 1 =