#So2018: Rolling Blackouts Coastal Fever :: Talking Straight

Om afscheid te nemen van 2018 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

2018 was bijwijlen om van te snoepen. Veel verbijsterend sterke songs gehoord dit jaar, maar “Talking Straight” van 2018-revelatie Rolling Blackouts Coastal Fever was wat ons betreft toch de strafste dat onze oren bereikte. Of hoe vijf jonge mannen uit Melbourne eigenhandig de gitaren terug op het voorplan plaatsen. Waar ze eerlijk gezegd thuishoren ook.

”Wie de lead single van de aankomende langspeler nog niet eerder hoorde, is meteen verkocht aan de uptempo melodieuze gitaarpop”, schreef enola in de recensie voor RBCF’s debuut Hope Downs een half jaar terug over “Talking Straight”. Meer dan die eerste gitaaraanslagen heeft de Australische band nog altijd niet nodig om die woorden kracht bij te zetten. Ze blijven de aanzet van bijna vier minuten bovenaards vlotte, melodische poprock van het bovenste schap.

Dat RBCF zich dit jaar als een blijver bevestigde, heeft de band natuurlijk helemaal niet alleen aan “Talking Straight” te danken. Toch is dit het prijsbeest, het breekijzer waarmee de band de poorten van de roem openbreekt. “Talking Straight” is eindeloos luisterplezier — die magnifieke solo in de brug naar het laatste refrein alleen al. Wat blij dat we onze pen niet hoeven op te eten, maar nog blijer dat we dit nooit beu zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − zes =