Ook Mumford & Sons te zien op Rock Werchter

Rock Werchter kan vandaag alweer een headliner voor de komende editie aankondigen. Mumford & Sons komen op zaterdag 29 juni naar het Festivalpark.

Mumford & Sons zijn van bij de start een huis van vertrouwen. De wereld zit duidelijk te wachten op hun frisse mix van bluegrass, folk en rock. De aftrap ‘Sigh No More’ (2009) verkoopt in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten alleen al meer dan drie miljoen stuks. Opvolger ‘Babel’ is het snelst verkopende album van 2012. Mumford & Sons winnen voor ‘Babel’ in 2013 de prestigieuze ‘Grammy Award for Album of the Year’. Op ‘Wilder Mind’ (2015) gaat de groep van akoestisch naar elektrisch en wordt het geluid gespierder. Mumford & Sons vieren in 2019 hun eerste decennium met het nieuwe album ‘Delta’. Daarop keert de groep terug naar een meer intiemere, akoestischere sound. Toch blijven ze hun muzikale horizonten verbreden. Mede dankzij de geweldig energieke concerten die ze overal ter wereld spelen in de grote zalen en op de grootste festivals, is Mumford & Sons uitgegroeid tot één van de meest opmerkelijke bands van vandaag.

Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. Eerder werd ook The Cure al aangekondigd. De ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober om 9u. Tegen dan verwachten we uiteraard nog enkele namen. Info: www.rockwerchter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 − 2 =