Nieuwe Death Cab is Japanse kunst

Na vier jaar wachten brengt Death Cab for Cutie eindelijk een nieuw album Kintsugi uit. Het is de laatste plaat metmedeoprichter en gitarist Chris Walla, die na de opnames uit de band stapte.

Kintsugi is een Japanse kunststijl waarbij allerlei gebroken, keramieken stukjes terug aan elkaar worden vast gesmolten aan de hand van puur goud.” “Hoe je de schade verwerkt is zoveel belangrijker dan het uiteindelijke geheel. Het symboliseert wat wij allemaal moeten doorgaan en –gingen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.” Hiermee verwijst de Death Cab naar de recente – vriendschappelijke – breuk met gitarist Walla.

Kintsugi is het achtste album van de band en het eerste sinds het vertrek van gitarist en producer Chris Walla. Vorig jaar maakte hij bekend dat hij de band na zeventien jaar zou verlaten. Walla werkte echter wel nog mee aan het nieuwe album. “We staan dan wel maar met z’n drieën op de foto, de band bestaat uit 4 leden”, klinkt het bij de andere leden. Rich Costey, die al eerder samenwerkte met Muse en Frank Turner, producete het album.

De tracklist is al bekend, maar er zijn nog maar twee songs uitgebracht. Als eerste kwam het duistere “Black Sun” uit, even later kwam het meer rustige “No Room in Fram”’ uit, de opener van Kintsugi.. Dat behandelt de relatiebreuk tussen frontman Benjamin Gibbard en televisiester Zooey Deschanel.

Het nieuwe album wordt verwacht op 31 maart en zal te verkrijgen zijn als vinyl, cd, digitaal en als cassette.

Kintsugi:

 1. No Room in Frame
 2. Black Sun
 3. The Ghosts of Beverly Drive
 4. Little Wanderer
 5. You’ve Haunted Me All My Life
 6. Hold No Guns
 7. Everything’s a Ceiling
 8. Good Help (Is So Hard to Find)
 9. El Dorado
 10. Ingénue
 11. Binary Sea

Bekijk hieronder “Black Sun”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 4 =