Onderweg naar Londen met Modestep

Goed nieuws voor de Modestepfans. Het elektro-rock kwartet brengt op 25 mei hun nieuwe album London Road uit . De nieuwe plaat dient als eerbetoon aan hun geliefde thuisstad Londen. Ook bracht de band een kort teasend filmpje uit op Youtube.

Samen met de aankondiging van hun nieuwste plaat, maakt de band ook hun albumcover en de tracklist van het album bekend. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, brachten de mannen ook “Machines” uit, de eerste single van London Road. Het nieuwe album bevat twaalf intense tracks met serieuze bassen en is een eerbetoon aan Londen, de plaats waar alle vier de bandleden opgegroeid zijn.

“Met het nieuwe album willen we tonen wie we geworden zijn,” zegt Josh Fiend, stem van Modestep en keyboardspeler. “We leerden dit soort muziek kennen in de Londense clubs toen we nog jonger waren.””Tegenwoordig vind je dit soort muziek overal”, vult broer en medelid Tony Fiend (DJ en gitaar) aan. “Maar het zijn de Britten die deze soort ‘vibe’ hebben ontdekt en gecreëerd, net daarom is dit album helemaal gewijd aan Londen.”

Hun nieuwe plaat is ietwat anders dan debuutplaat Evolution Theory. London Road schommelt tussen urban, electro, en er is zelfs een vleugje metal terug te vinden. Samen met enkele Londense MC ’s zoals Big Narstie, Flowdan en Discarda willen ze met het nieuwe album hun sterke band met Londen tonen.

Het oog wilt natuurlijk ook wat. Modestep ging hier gretig op in en postte een mini-filmpje op het internet. De film werd volledig gemaakt door de band samen met Liam Underwood, die al samenwerkte met Skrillex, Major Lazor en Knife Party. In het filmpje worden korte geluidsfragmenten gelost die de fans een voorsmaakje van London Road moeten geven.

LONDON ROAD:

 1. Damien (Modestep & Funtcase)
 2. Make You Mine (Modestep & Teddy Killerz)
 3. Machines
 4. On Our Own (Modestep & Culprate)
 5. Feel Alive
 6. Rainbow (Modestep & The Partysquad)
 7. Snake
 8. Nightbus Home
 9. Seams
 10. Sing (Modestep & Trolley Snatcha)
 11. Circles (Modestep & Skindred)
 12. Game Over (Modestep & Rude Kid ft. Big Narstie, Dialect, Discarda, Flowdan, Frisco & LayZ)

*Bonus Tracks:

 1. Countdown (Modestep & Genetix)
 2. Mianite (Modestep ft Tom Syndicate)

*De bonustracks zijn enkel maar beschikbaar als je bestelt via iTunes.

Wiens ogen snakken naar Modestep, hier vindt u het mini-filmpje dat de band maakte samen met Liam Underwood:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + vier =