ENOLA VI.BE :: Angström

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Angström.

Triphop! Van Belgische bodem! Dat was al even geleden, maar gelukkig toont Angström dat er wel degelijk nog veel moois aan te vangen valt met het genre. Een eerste naam die spontaan door het hoofd schiet, is de vroege Portishead, maar Angström afdoen als een puur kopie van die band zou veel te kort door te bocht zijn en hun muziek te veel oneer aandoen. De Brusselse groep met Tom Moons als knoppendraaier, heeft met Gudrun Ross in ieder geval een formidabele stem gevonden. De uit de jazz overgewaaide Ross zingt even bewegelijk als een ballerina en klinkt nu eens sensueel, dan weer ijzingwekkend of wanhopig. Bij “Inhale” gingen onze haren koud rechtop staan, en in “Freak” nog eens wanneer ze wanhopig ” Isolated” uitstoot. Daaronder weeft Moons inventieve klankentapijten die zowel uit elektronica als uit meer jazzy vaten tappen. De twee vullen elkaar in ieder geval perfect aan. Enkel die elektrische gitaar in Engel smaken wij niet echt, maar voor de rest zien wij geen reden waarom Angström geen mooie toekomst te wachten zou staan. De band brengt normaal dit jaar haar debuut uit. Geloof ons: ze gaan potten breken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + 4 =