Ben Gibbard :: Life In Quarantine

Godverdomme, corona. Net zoals een angstaanjagend groeiend deel van de wereldbevolking zit Ben Gibbard de crisis thuis in quarantaine uit. In deze onzekere tijden zorgen zijn Live From Home-sessies, te volgen op YouTube, wel voor minstens een beetje verstrooiing. In de sessie van gisteren (wat voor ons middernacht was) bracht Gibbard “Life In Quarantine”, een nieuwe song over onze nieuwe realiteit.

Want dat schuitje van ons is ook het zijne. Als sociaal geëngageerde singer-songwriter weet Gibbard dat het onwezenlijk moeilijk is deze crisis treffend te vatten. “Life In Quarantine” is dan ook een kleine, verstillende song, die blinde hoop noch verslagen wanhoop laat horen, maar eerder een nuchtere observatie is, over pakweg plaatsen “full of desperate people”. Niet alleen uit gebrek aan muzikale compagnons zingt Gibbard dus een handvol verzen en refreinen terwijl niet meer kan dan de snaren van z’n akoestische gitaar in time strelen.

Als er al troost is, dan zit die in het weinige niet-elektronische contact dat de onzichtbare vijand ons nog gunt: “You like the silence / Of the wind through the trees / And I like walking beside you / Through these days of no guarantees”. De regel die het refrein afsluit, “No one’s going anywhere soon”, willen we graag interpreteren als een warme oproep om niemand achter te laten, en te blijven vechten voor elkaar. Blijf thuis, blijf gezond, blijf elkaar steunen, en blijf vooral bij ons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − 13 =