(Un-)coverplaat voor Bob Dylan

Geen coverplaat dus, wel een verzameling van tien ‘un-covers’. Dat belooft Shadows In The Night, de nieuwste en meteen ook de 36ste plaat voor Bob Dylan.

Na Tempest in 2012, verschijnt er op 30 januari een nieuwe Dylan, die Shadows In The Night zal heten. Dylan en zijn bandleden doken de studio in voor een album gevuld met nummers van andere artiesten. Frank Sinatra’s “Full Moon And Empty Arms”, bijvoorbeeld. Onder zijn Jack Frostpseudoniem tekende Dylan zelf voor de productie.

Dylan bekijkt het album niet als een coverplaat, wel als “een verzameling van ‘un-covers’.” Nummers krijgen zo als het ware een tweede leven, aldus de muzikant: “They’ve been covered enough. Buried, as a matter a fact. What me and my band are basically doing is uncovering them. Lifting them out of the grave and bringing them into the light of day.” Daarnaast is het voor Dylan en co een uitgelezen kans om op een andere manier te musiceren dan gewoonlijk: “It was a real privilege to make this album. I’ve wanted to do something like this for a long time but was never brave enough to approach 30-piece complicated arrangements and refine them down for a 5-piece band.”

Shadows In The Night:

  1. I’m A Fool To Want You
  2. The Night We Called It A Day
  3. Stay With Me
  4. Autumn Leaves
  5. Why Try to Change Me Now
  6. Some Enchanted Evening
  7. Full Moon And Empty Arms
  8. Where Are You?
  9. What’ll I Do
  10. That Lucky Old Sun

Goed om weten: wie het album digitaal voorbestelt, ontvangt meteen ook een eerste single, die je ook al online kan beluisteren:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 4 =