Modest Mouse terug van acht jaar weggeweest

Modest Mouse maakt komend voorjaar zijn comeback met een nieuw album. liet acht jaar op zich wachten, maar er werd dan ook hard aan gewerkt. Enkel “Lampshades on Fire” werd al de wereld ingestuurd.

Modest Mouse zal op waarschijnlijk op 3 maart Strangers to Ourselves uitbrengen, hun eerste en nieuwste studio-album sinds We Were Dead Before the Ship Even Sank, dat al dateert van 2007. Het nieuws werd bekend gemaakt via een Twitteraccount van een fan, die een demoversie ontving van “Lampshades On Fire”,de eerste single van het nieuwe album tot nu toe. De band speelt het nummer live al sinds 2011.

De muzikanten werkten zo’n acht jaar aan het album. Zo hebben ze zelfs een tournee in 2013 geannuleerd hebben om hun album verder tot stand te brengen. Eerder werd rondgefluisterd dat Big Boi of Krist Novselic meegewerkt zouden hebben aan dit album, maar dit werd nog niet bevestigd.

Terwijl de volledige tracklist nog niet eens bekend is, is het wel mogelijk om het album nu al te bestellen als dubbele LP via iTunes en platenfirma Glacial Pace. Het Pre-Order pakket bevat onder andere de LP, T-shirts, vintage posters en andere band merch.

Op Instagram verscheen onlangs deze mysterieuze afbeelding, zonder enig bijschrift. Is dit de nieuwe albumhoes van Strangers to Ourselves? Beluister hier alvast eens “Lampshades On Fire”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + 2 =