Nieuwe Tindersticks in oktober

Tindersticks heeft hun opvolger voor The Something Rain uit 2012 klaar. Wanneer de stomende zomer is uitgeraasd en de verroeste bladeren melancholisch in het rond beginnen dwarrelen, dan troost Tindersticks uw oktoberverdriet met een tiende langspeler die Across Six Leap Years zal heten.

De introverte Britten lijken met die albumtitel even stil te staan bij hun 21-jarig bestaan. Tijd om toe te treden tot het establishement en een plaat op te gaan nemen in Abbey Road, dachten Stuart Staples en de zijnen allicht. Of is dat te kort door de bocht? Staples zegt in een cryptische persmededeling dat het vooral een spontaan album is en dat hij niet in de verleiding is gekomen om Lady Madonna op de piano te spelen. Het feit dat de band het album in drie dagen opnam lijkt die punky doortocht in het voormalig labo van George Martin te bevestigen.

Iedereen die dringend toe is aan een sneak preview van Across Six Leap Years kan terecht in Openluchttheater Rivierenhof Op 27 juli of het Koninklijk Circus op 22 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 13 =