Is Bloc Party dood?

“Bloc Party is dead. Bye bye”: dat stond te lezen op een tekening die de band afgelopen weekend achterliet op het Luxemburgs festival Rock-A-Field. De authenticiteit ervan werd nog niet bevestigd door de band, maar de geruchtenmolen draait overuren.

De mogelijke dood van Bloc Party komt in elk geval niet als een complete verrassing. Eerder al had de groep laten verstaan dat het er zeker voor een tijd over en uit mee zou zijn na de huidige zomertour. Dat de sfeer binnen de band al lang niet meer optimaal is, is geweten, en bleek nogmaals enkele weken geleden op het Best Kept Secret Festival in Nederland, waar de band een erg lauwe performance gaf. Drummer Matt Tong tekende zelfs helemaal niet present en liet zich onaangekondigd vervangen.

Voorlopig is de dood van Bloc Party nog in uitgesteld relais, want het optreden op Rock Werchter donderdag staat nog steeds genoteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf − 3 =