Bloc Party neemt (tijdelijk) afscheid met nieuwe EP

Half augustus ligt er alweer nieuw werk van Bloc Party in augustus. Geen bekroning van een glorieuze comeback, maar een afscheidscadeautje. Na de zomer gooit de groep er opnieuw het bijltje bij neer voor onbepaalde tijd.

Dat het in het Bloc Partykamp ook na de reünie rozengeur noch maneschijn is, bleek vorig weekend nog op het Best Kept Secretfestival waar zanger Kele Okereke niet alleen dik tegen zijn goesting voor de microfoon stond te sjieken, maar ook drummer Matt Tong plots zonder enige uitleg bleek vervangen. Het mag dan ook geen verbazing heten dat de groep na deze zomertour opnieuw de boeken toe doet voor “minstens een half jaar”.

Niet echter zonder afscheid te nemen met de nieuwe NEXTWAVE Sessions-EP, waarvan de vijf nummers werden geschreven op tour eind 2012. Single “Ratchet” laat alvast horen dat het weer iets meer dansend mag, zoals dat altijd is gegaan wanneer Bloc Party tussendoor nummers uitbracht. Het was Dan Carey, die onder andere al met Bat For Lashes, Lianna La Havas en Hot Chip werkte, die enkele nummers van de EP producete. “”Ratchet” was het eerste dat we met hem opnamen, en we zijn het begin dit jaar langzamerhand in onze optredens beginnen spelen met te gekke reacties tot gevolg”, zegt Okereke. “We wisten dus dat we iets bijzonders hadden”.

Of dat meer dan loze promopraat is hoort u hieronder. De NEXTWAVE Sessions-EP verschijnt op 12 augustus.

NEXTWAVE Sessions:

  1. Ratchet
  2. Obscene
  3. French Exit
  4. Montreal
  5. Children Of The Future

“Ratchet”:

Bloc Party staat op 4 juli op Rock Werchter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − een =