Black Sabbath kondigt Europese tour aan

Black Sabbath, de oervader van de metal, heeft zopas een eindejaarstournee door Europa aangekondigd maar laat België voorlopig links liggen.

Belgische fans moeten het voorlopig doen met de Nederlandse concertdatum: donderdag 28 november in de Amsterdamse Ziggo Dome. De voorverkoop voor het concert start vrijdag 12 april om 10 uur op livenation.nl. De legendarische hardrockband kondigde ook concerten aan in Scandinavië, Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland. In het voorjaar trekken Ozzy en co al door Nieuw-Zeeland, Australië en Japan.

De tournee kadert in de release van 13, het eerste album met Ozzy Osbourne sinds 1978. De plaat verschijnt in juni. Aan de opnames namen Osbourne, gitarist Tony Iommi en bassist Geezer Butler deel. Zij kregen hulp van drummer Brad Wilk (Rage Against The Machine), tot grote ergernis van origineel drummer Bill Ward. De kans is echter klein dat Wilk mee op tour gaat. Waarschijnlijk zal Tommy Clufetos, die eerder al met Black Sabbath en Ozzy And Friends live speelde, opnieuw inspringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + twee =