The Afghan Whigs brengen nieuw nummer uit

Toen Greg Dulli en zijn The Afghan Wigs in 2006 weer even bij elkaar kwamen voor de opname van twee nieuwe songs voor hun retrospectieve Unbreakable: A Resprospective 1990-2006, flakkerde er al een klein vlammetje op in menig Dulli-liefhebbend hart. Maar eind 2011 werd er een heuse Olympische toorts aangestoken toen ze bekend maakten dat ze terug op tournee zouden vertrekken. En op dat vreugdevuur gooien ze nu ook nog een nieuwe track.

Voor het eerst in vijf jaar hebben The Afghans Wigs de studio gedeeld om er te werken aan een nieuwe opname: een versie van het in 1970 door de brullende soulqueen Marie ‘Queenie’ Lyons uitgebrachte “See and don’t see”. Deze van funk gestripte, donkere versie wordt als gratis download op hun website aangeboden en zal hoogstwaarschijnlijk ook op de setlist van hun nakende tournee, die op 23 mei begint in New York, terug te vinden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − veertien =