Nieuw album DNTEL krijgt release op Pampa records

Het manujes-van-alles James Tamborello, oftewel James Figurine of Jimmy Tamborello zo u wil, heeft een nieuwe plaat klaargestoomd die eind mei in de (digitale) rekken terug te vinden valt. Aimlessness zal het levenslicht zien op het Pampa Records label van DJ Koze.

Hoewel James met zijn maatje Ben Gibbard (Death Cab for Cutie) en hun project, The Postal service, nog altijd in het oude, vertrouwde Sub Pop huis zal blijven, maakt hij nu als DNTEL dus een sprongetje naar een ander label. De lokroep van Europa zal meer gehoor krijgen dankzij DJ Koze, die een transatlantisch tegengewicht vormde bij het ontstaan van de plaat.

En die nieuwe plaat moet de luisteraar tot het middelpunt van het DNTEL universum brengen. Meditatieve dub groove, Nite Jewel’s stem, een Wolfgang Voigt’s Love Inc. evocatie, een mijmerende stemming die oplost in een lichtvoetige housbeat en een fade out met een gracieuze fanfare sample van Popol Vuh… Het is maar een greep uit de delen die het geheel Aimlessness’ vormen.

Het is nog even geduld oefenen om zich volledig aan die maalstroom van James’ ideeën te mogen onderwerpen, maar de tracklist kan alvast meegegeven worden.

 

 1. Waitingfortherest II
 2. Jitters
 3. Still
 4. My Orphaned Son
 5. Bright Night
 6. Retracer
 7. Puma
 8. Santa Ana Winds
 9. Trudge
 10. Jitters (Geotic Mix)
 11. Doc (Dntel Mix)
 12. Paper Landscape

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 10 =