”WIXIW” voor Liars

Waar het met Liars heengaat is altijd een raadsel, en vraag het hen vooral zelf niet. WIXIW wordt de titel van alweer de zesde plaat van de groep, en wat dat moet betekenen, of hoe dat zal klinken zullen we pas weten begin juni.

Om de plaat te schrijven, deden frontman Angus Andrew en Aaron Hemphill een Bon Iverke. Meer dan op vorige platen, moest deze een gezamenlijke inspanning worden, en dus trok het duo zich terug in een afgelegen blokhut in de bergen. Opgenomen werd er uiteindelijk — met vaste drummer Julian Gross — in LA. De groep zat zelf ook achter de mengtafel, maar kreeg hulp van Daniel Miller. Het resultaat? Iets dat “tegelijk tot het meest toegankelijke en meest uitdagende” van deze groep is. “Een complete breuk met alles wat ze vooraf deden.”

Zo klinkt het toch in het persbericht dat deze week binnenviel, als vervolg op een serie vreemde clips die de groep op zijn Tumblr zette. Besluit van Andrew? “If we aren’t confusing people, it’s not us. If we aren’t confusing ourselves with what we do, then we’ve failed.”. Help, we kunnen nu al niet meer volgen.

Liars speelt op 8 juni in Tivoli in Utrecht en op 9 juni in de AB Club in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − dertien =