Isbells trekken naar China

Stoalin’, de tweede plaat van Isbells, moet niet alleen die van de bevestiging worden, maar ook die van de buitenlandse doorbraak. En die zoekt het viertal niet meteen in de meest evidente kontreien. van 20 mei tot 4 juni trekt de groep immers twee weken naar China voor een korte tour.

” Ik wou niet een tweede cd maken om een tweede cd te maken. Dat lat moest even hoog liggen als bij de vorige, wat betekent dat je aan het einde van de rit tevreden moet kunnen zijn en dat er geen halve vraagtekens overblijven. Dat heeft me in het midden van die opnames best parten gespeeld”, zo laat Isbells-frontman Gaëtan Vandewoude optekenen in het interview met onze (jvb) dat u hier woensdag leest. Dat Stoalin wel degelijk opnieuw een ijzersterke plaat werd, las u hier al eerder. Dus is het nu tijd om de teen voorzichtig in het ijskoude water der buitenlandse reacties te steken. En waarom dan niet het heel moeilijk maken, en naar China trekken? Ja, eigenlijk, maar waarom wel? “Toeval”, zegt platenbaas Geert Mets. “We vonden iemand die daar tours opzet met Europese bands, en die heeft deze twee weken voor ons op poten gezet. We trekken zo langs Shenzhen, Guangzhou, Chongqing, Chengdu, Hangzhou, Nanjing, Shanghai, Wuhan,Xian en eindigen in Beijing.”

Wat wij daarvan zeggen? Dat we graag een dagboek wilden, en dat we dat ook kregen. Gitarist Gianni Marzo zal voor goddeau een dagboek bijhouden over hun dagelijkse muzikale en andere avonturen, en zal ons daarbij inwijden in de geheimen van de chinese backstage kitchen. U leest het van zodra de eerste mails uit China ons bereiken.

Woensdag leest u op deze pagina’s een gesprek met Gaëtan Vandewoude.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =