Maximo Park bekommert zich om de nationale gezondheid

Het gaat goed met Maxïmo Park. Zo goed zelfs, dat die vierde plaat er dan toch aankomt. Op 11 juni ligt The National Health te blinken op de schappen. De titelsong kunt u nu al horen op de site van de band.

Het wordt een stevige plaat, zo belooft de groep. Met producer Gil Norton voor de tweede keer aan boord (eerder nam hij met de groep al Our Earthly Pleasures op), kon dat ook niet anders. De man verdiende meer dan genoeg sporen met onder andere Pixies en Foo Fighters om te weten hoe strakke rock moet klinken.

The National Health? Het lijkt er inderdaad op dat frontman Paul Smith op de vierde Maxïmoplaat de temperatuur van Groot-Brittannië opneemt. “De toestand in ons land is uit de hand aan het lopen, en deze plaat gaat over hoe we de controle terug kunnen nemen; hoe je een kracht van verandering kan zijn in je eigen leven”, klinkt het in het persbericht. “Dat is wat we altijd hebben willen doen met Maxïmo Park: kijk naar jezelf, en hopelijk vind je mensen die daar iets mee gemeen hebben. Onze songs zijn gefundeerd op empathie.”

Dat gezegd, moeten we niet enkel uptempo rock over de staat van de wereld verwachten. Naar verluidt zou The National Health ook twee van de meest directe lovesongs die Smith al schreef bevatten, waarvan “Reluctant Love” de geweldige zin “this time, I’m not going to lose any momentum” bevat. Als dat maar goed afloopt.

The National Health:

 1. When I Was Wild
 2. The National Health
 3. Hips and Lips
 4. The Undercurrents
 5. Write This Down
 6. Reluctant Love
 7. Until the Earth Would Open
 8. Banlieue
 9. This Is What Becomes of the Broken Hearted
 10. Wolf Among Men
 11. Take Me Home
 12. Unfamiliar Places
 13. Waves of Fear

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − zes =